Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2016 19:20 - Берое–ЦСКА 06.04.2016 - онлайн, на живо
Автор: klimatik80 Категория: Спорт   
Прочетен: 2010 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.04.2016 21:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Берое посреща ЦСКА в първа полуфинална среща в турнира за Купата на България. Двубоят е в сряда, 6 април, с начален час 19:15 на стадион “Берое” в Стара Загора.

Берое:

Берое загуби от Левски с 0:1 след гол от спорна дузпа в последния си мач и остана на 4-о място във временното класиране на “А” група. Поражението бе второ поредно за тима на Петър Хубчев, който преди това отстъпи на Лудогорец с 0:2 у дома. Сега пред Берое предстои среща с един от двата гранда в родния футбол, макар той да не се намира в оптимално състояние, то задачата им няма да е никак лесна.


Заралии се класираха за полуфиналите в турнира за Купата, след като отстрани Черно море с дузпи у дома. В предишните фази на турнира победителят се решаваше след една среща. На старта на участието си в надпреварата Берое надигра категорично Светкавица (Търговище) с 4:0 като гост, а на 1/8-финалите отстрани Банско след победа с 3:1 в Стара Загора.

Наставникът на тима Петър Хубчев има доста проблеми преди домакинството на “армейците”. Елиаш, Венцислав Василев и Том получиха травми след мача с Левски, а под въпрос е и Спас Делев. Почти сигурно в стартовия състав ще фигурират Георги Динков и Георги Сърмов, които предимно са резерви в последните мачове на старозагорци.

ЦСКА:

ЦСКА е абсолютен господар във “В” група и има пълен актив от точки – 72 след 24 изиграни кръга. “Червените” са допуснали само пет гола в първенството като два от тях бяха в последния им мач срещу Рилски Спортист, спечелен с 5:2 на “Българска армия”. Съперниците на “армейците” в третия ни ешелон очевидно не са мерило, но тимът на Христо Янев демонстрира добра игра в турнира за Купата и заслужено стигна до полуфиналите.

След като без проблеми елиминира съперниците си в квалификационните кръгове, ЦСКА се разправи с Нефтохимик с 3:1 на старта на същиснката част от турнира за Купата. След това “армейците” надвиха и Спартак Плевен с 2:0 като гост, а на 1/4-финалите разбиха един от най-стойностните отбори в “Б” група – Созопол, с 3:0 у дома. “Червените” разполагат с отбор, който няма да отстъпва по качество на някой от отборите в “А” група, но въпросът е ще имат ли сили да се противопоставят на вицешампиона на България за изминалия сезон.

Обоснована Прогноза

Берое няма друга алтернатива освен победа в предстоящия мач. Заралии тръгнаха с голямата кошница през този сезон, в който те честват 100-годишнина и дори проявяваха шампионски амбиции, но в течение на първенството показаха, че нямат нужното качество, за да са конкурент на Лудогорец за титлата. Сега дори “зелено-белите” са доста далеч и от втория Левски, така че ще трябва да водят битка със Славия за третото място. Чудесна възможност за трофей за тях обаче се явява турнира за Купата на България, тъй като на полуфиналите единственият друг отбор от елитната ни дивизия е Монтана, който се изправя срещу Литекс.

Смятам, че физическата издръжливост и класата са на страната на домакините и те ще спечелят срещата с ЦСКА, който през този сезон играе двубои срещу отбори, които са доста далеч от професионалните клубове.

Прогноза: Победа за Берое




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: klimatik80
Категория: Спорт
Прочетен: 159785
Постинги: 39
Коментари: 8
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930